HAMFEST з UT2AB

15 серпня 2018 року відбулася робоча зустріч з відомим короткохвильовиком, президентом українського QRP клубу Олександром В’юненком UT2AB (ex UB5ASW).

Народився в м. Умань, розпочав радіоаматорську діяльність у 1984 р. на колективній радіостанції UB4CWH в Уманській станції юних техніків. Після навчання у Вінницькому політехнічному інституті в 1980-1985 рр. і захисту кандидатської дисертації, з 1999 р. працює доцентом кафедри кібернетики та інформатики Сумського національного аграрного університету.

Олександр В’юненко, володар престижних дипломів 5B-DXCC (вісім діапазонів, 317 підтверджених країн), DXCC Challenge та інших

Емблема українського QRP-клубу, якому 1 серпня 2018 р. виповнилося 20 років

http://www.urqrp.org/

https://www.facebook.com/groups/264498710567202/?ref=group_header

Олександр – активний учасник змагань з радіозв’язку на коротких хвилях.

Під час зустрічі обговорено діяльність ЛРУ та інших аматорських організацій України, зокрема в Сумській та Черкаській областях.

Присутнім цікаво було довідатися про досвід сумських радіоаматорів з проведення Польових днів, очних міні-змагань з радіозв’язку на коротких та ультракоротких хвилях, організацію роботи клубної колективної радіостанції, активацію нових об’єктів за програмою «Флора і фауна», а також про діяльність українського QRP-клубу. Висвітлені також питання організації QSL-обміну, роботи обласної кваліфкомісії та інші.

У зустрічі, що відбулася в дружній товариській атмосфері, взяли участь уманські аматори Борис Гуцалюк (UT5CN, заступник голови відокремленого підрозділу ЛРУ в Черкаській області), Олександр Мельник (US1CT), Володимир Кравченко (US5CX) та Леонід Вовченко (UR5CJN), а також Олександр Діденко (UR3CF) з Монастирища.

Олександр В’юненко продемонстрував світлини з діяльності сумських короткохвильовиків, а Олександр Мельник ─ коротку презентацію про гостя.

УКХ тур очних міні-змагань сумських короткохвильвиків, діапазон 144 МГц

КХ телефонний тур очних міні-змагань, діапазон 21 МГц

КХ телеграфний тур очних міні-змагань, діапазон 21 МГц

Суддівство очних міні-змагань (О. В’юненко в центрі)

Нагороди міського відділу Мінмолодьспорту чекають на переможців

 

На завершення товариської зустрічі Олександр Діденко презентував присутнім QSL-картки за зв’язки зі спеціальною радіостанцією EM5C, проведені у червні цього року з Леськівського замку, що поблизу Монастирища.

Фото надано Олександром Вюненком (UT2AB),

Текст  Олександра Мельника (US1CT).