Червневий HAMFEST в Умані

28-29 червня 2015 року, у День Конституції України, відбулася зустріч з відомим короткохвильовиком Кіровоградщини, кандидатом у майстри радіоспорту СРСР Володимиром Михайловичем Животовським – UR5VAA, ex  UB5-080-108 (з 1974 р.), UK5CAP (оператор у 1975-1980 рр.), UB5CIZ (з 1983 р.).

Уродженець с. Ятранівка Уманського району, навчався в Уманському сільськогосподарському інституті (вчений-агроном), після військової служби в Німецькій Демократичній Республіці (з 1981 р.), працював агрономом Шполянського (Черкаська) та Новомиргородського (Кіровоградська область) районних управлінь сільського господарства.

Перші радіозв’язки на коротких хвилях – на UK5CBB під керівництвом Валерія Васіна та UK5CAP (пізніше UB4CWP – студентський радіоклуб сільськогосподарського інституту) під керівництвом Олександра Мельника US1CT.

У 1980-х роках готував інститутську команду спортсменів на міські змагання зі спортивної радіопеленгації та багатоборства радистів і брав активну участь в організації та проведенні змагань, а також у діяльності колективної радіостанції UK5CAP Уманського сільгоспінституту.

У складі команд UK5CAP посідав друге місце в міжнародних змаганнях (1977 р.), UR5VAA – перше місце в Україні в CQ WW 160 DX Contest (2013 р.), п’яте в URDA DX Contest (2012), восьме в Кубку Кривбасу (2013 р.) та інші.

Більше про Володимира Животовського на сайті  https://uarluman.ml/?page_id=820

Володимир Животовський на власній радіостанції UR5VAA.

Під час зустрічі обговорено історію становлення радіоаматорства у м. Умань (Володимир Животовський, UR5VAA; Олександр Мельник, US1CT; Микола Островський, UT7CS) і перспективи розвитку самодіяльного радіоклубу «Умань» (Борис Гуцалюк, UT5CN – голова Уманського відділення ЛРУ).

Борис Гуцалюк (у центрі) демонстрував саморобний антенний тюнер (Володимир Живтотовський зліва, справа Олександр Мельник).

Зустріч давніх друзів: справа Микола Островський, UT7CS.

Фото на згадку (зліва-направо): Тетяна і Володимир Животовські; Микола Островський, UT7CS; Борис Гуцалюк, UT5CN; Наталка Гуцалюк і Лідія Островська.

Фото на згадку: Володимир і Тетяна Животовські в уманському міському сквері.

Текст і фото Олександра Мельника, US1CT.